Sappen

Wereldberoemd: het appelsap van De Kruisbrink. Tijdens zijn bezoek aan de Achterhoek heeft ook koning Willem-Alexander het bij zijn ontbijt gedronken. En tijdens het lentemenu in Den Haag hebben de ministers er van kunnen genieten.

Het is voor ons altijd weer een feest wanneer we ons appelsap laten proeven aan de bezoekers van de vele markten die we bezoeken. Diegenen die ons sap al kennen laten ons merken dat we een mooi product hebben. En diegenen die het voor het eerst proeven worden de ogen geopend. Want helaas zijn te veel mensen inmiddels gewend aan de pakken appelsap uit de supermarkt. Ons appelsap laat dan merken hoe appelsap hoort te smaken.

Ons sap maken we door de appels te persen en het sap te verhitten. Vervolgens wordt het ongefilterd en zonder toevoegingen gebotteld. De korte verhitting van het sap zorgt er voor dat het sap in ongeopende fles lekker lang houdbaar is. Voor de liefhebbers met grote dorst is ons appelsap gelukkig ook verkrijgbaar in onze stijlvolle vijf-liter dozen.

Naast appelsap hebben we een groot assortiment gecombineerde sappen. Zo is er appel-aardbei, appel-cranberry, appel-peer, appel-framboos en appel-vlierbes. Deze soorten zijn er zowel in flessen als in vijf-liter pakken. Allemaal te vinden in onze boerderijwinkel.

Wij bieden u graag één keer per jaar de mogelijkheid om uw fruit bij ons te komen persen. Voor onze Appelpersdag laten wij een mobiele persinstallatie komen. En ja hoor, ook uw peren zijn welkom…

kruisbr_kratten