Appelpersdagen bij De Kruisbrink
Pers jouw eigen appels en peren tot puur sap
In september is het weer zover: de jaarlijkse appelpersdagen bij De Kruisbrink. Een mooie traditie waar we samen met onze klanten naar uitkijken.
Dit jaar vindt het persen plaats op dinsdag 17 september 2024. Bij veel aanmeldingen voegen we ook woensdag 18 september toe.
Wil jij je eigen appels en peren laten persen tot houdbaar sap? Meld je dan aan!
Wat houdt het in?
Vanaf 75 kg fruit (appels en/of peren) kun je meedoen. Tijdens de appelpersdag worden jouw appels:
- Gewassen
- Geperst
- Gepasteuriseerd op 80°C
- Verpakt in 5-liter zakken met handig tapkraantje
Het sap is 2 jaar houdbaar mits koel, droog en vorstvrij bewaard.
Een geopend pak blijft nog circa 2 maanden goed.
De lekkerste mix?
Wij raden een verhouding van 75% appel en 25% peer aan voor een zachtzoete smaak.
Hoe moet het fruit worden aangeleverd?
Let op:
- Het fruit moet vrij zijn van zand, klei, schimmel en rot
- Plekjes of wormgaatjes zijn geen probleem
- Wij wassen het fruit nogmaals ter plekke in de machine
Toevoegingen?
Nee. Het sap is 100% puur, zonder enige toevoeging. Dankzij de pasteurisatie is het lang houdbaar.
Aanmelden
Wil je meedoen aan de appelpersdag?
Aanmelden kan via het formulier op deze pagina of per e-mail via:
aanmelden@dekruisbrink.nl
Vermeld daarbij:
- Voor- en achternaam
- E-mailadres en telefoonnummer
- Het geschatte aantal kilo’s fruit (min. 75 kg)
- Eventuele opmerkingen of voorkeuren
Je ontvangt van ons een bevestiging met een tijdslot, zodat we de doorloop vlot en zonder lange wachttijden kunnen laten verlopen.
Heb je vragen over het aanleveren van fruit, het sap of de verpakking? Neem dan gerust contact met ons op via info@dekruisbrink.nl.
We kijken uit naar jouw oogst!
Tot ziens op De Kruisbrink tijdens de appelpersdagen.