Nieuwsbrief oktober!

Nieuwsbrief oktober!

Een nieuwe site?
Daar was het wel weer tijd voor!Onze ‘oude’ site dateerde nog uit 2012 en paste niet meer bij ons bedrijf! Het werd tijd voor een nieuwe, moderne en complete site!

Bekijk hem hier!

En nu verder?
Ja absoluut! Er komt een webshop aan, iets wat al een aantal jaar bij ons op de agenda heeft gestaan. Deze wordt nu eindelijk gerealiseerd!Eind oktober mogen wij hiervan ‘het lintje doorknippen’!
Vergeten groenten!

Op ons land telen wij unieke vergeten groenten! Groenten die ontzettend lekker zijn, maar toch in de vergetelheid zijn geraakt. Ontzettend zonde natuurlijk!Zo hebben wij pastinaken, gele winterpeen, palmkool en aardperen!Ontdek deze groenten in onze winkel en breng ze samen met ons terug de moderne keuken in!

Benieuwd hoe je hier mee een lekker gerecht op tafel zet? Onderaan deze nieuwsbrief hebben wij enkele recepten staan!
Biologische pompoenen

Van ons eigen land hebben we ook eetbare bio pompoenen!Met pompoenen kun je alle kanten op, omdat het niet echt een sterke, uitgesproken smaak heeft. Je kunt er een heerlijke soep van maken, toevoegen aan een roerbakgerecht, een stoofpot van maken, door de risotto, of pompoentaart maken, pompoenbrood noem maar op.Pompoenen bevatten veel vitamine C, wat goed is voor de weerstand, maar ook andere vitaminen en mineralen. En weinig calorieën.
Recepten
Tajine met rundvlees, pastinaak en zoete aardappel
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 gr stooflappen
Ras-El-Hanoutzout en peperolijfolie
2 rode uien
3 tomaten
1blik. tomatenblokjes met sap
1 rode peper
3 knoflooktenenpaar zoete aardappels
2 pastinaken
1 winterwortel
1/2 groene paprika1 gele paprika
1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden
1/2 pot groene olijven1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen.

Hoe ga je te werk?
schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof.
Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in grote stukken.
Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout.
Schud alles goed om.
Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur.
Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid.
Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe.
Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees.
Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje.
Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij.
En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven.Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.
Stamppot pastinaak met champignon uienstoof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
600 gr. geschilde aardappelen
400 gr. geschilde pastinaak
30 gr. roomboter
100 ml. volle melkzout & peper
2 el. zonnebloemolie2 el. bakboter
250 gr. champignons2 rode uien
3 tenen knoflook1/2 el. fijngehakte tijm
2 el. zoete balsamico bv. dadel/vijgen
200 ml. groentebouillon1
1/2 el. maïzena
2 el. peterselie

Hoe ga je te werk?
Schil de aardappelen en pastinaak.
Zet de pastinaak in een pan met water en de aardappelen in een andere pan met water. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater van beide pannen.
Breng beide aan de kook en zet het vuur zachter.
Kook ze tot ze gaar zijn.
Snij de champignons in partjes van 4.
Maak de ui schoon en snij de ui ook in partjes. Maak de drie tenen knoflook schoon.
Zet een ruime hapjespan op het vuur en verhit hier de olie en boter in.
Zet de pan daarna op half vuur.
Doe hierin de champignon, rode ui, knoflook en de fijngehakte tijm. Bak het even aan tot de ui en champignons een kleurtje krijgen. Let wel op dat je ze langzaam bakt zodat de ui niet verbrand. Voeg hier de 2 el. zoete balsamico aan toe en de groentebouillon.
Stoof het geheel ongeveer 20 minuten zodat de smaken goed vrijkomen.
Laat het vocht tot de helft inkoken.
Giet de aardappelen en pastinaak af als ze gaar zijn. Doe de aardappel en pastinaak samen in één pan. Voeg de roomboter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en breng het op smaak met zout.
Je stamppot is klaar.
Maak van de maïzena en het water een egaal papje door het met je vinger goed door elkaar te roeren. Voeg het papje toe aan de champignon uienstoof en laat het even doorkoken zodat de maïzena gaat binden.
Proef of het op smaak is of dat je nog wat zout en peper wilt toevoegen.Hak de peterselie fijn. Serveer de stamppot pastinaak met de champignon uienstoof. Garneer af met wat gehakte peterselie voor meer kleur.
Wij gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.
Cookies settings
Accepteren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Wie we zijn Ons website-adres is: http://webshop.dekruisbrink.nl. Opmerkingen Wanneer bezoekers reacties achterlaten op de site verzamelen wij de gegevens die in het reactieformulier worden getoond, en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent string om spam te helpen opsporen. Een geanonimiseerde string die van uw e-mailadres wordt gemaakt (ook wel een hash genoemd) kan aan de Gravatar-service worden verstrekt om te zien of u deze gebruikt. Het privacybeleid van de Gravatar-service is hier beschikbaar: https://automattic.com/privacy/. Na goedkeuring van uw commentaar is uw profielfoto zichtbaar voor het publiek in de context van uw commentaar. Media Als u afbeeldingen uploadt naar de website, moet u voorkomen dat u afbeeldingen uploadt met ingebedde locatiegegevens (EXIF GPS). Bezoekers van de website kunnen locatiegegevens van afbeeldingen op de website downloaden en extraheren. Cookies Als u een reactie achterlaat op onze site kunt u ervoor kiezen om uw naam, e-mailadres en website op te slaan in cookies. Deze zijn voor uw gemak zodat u uw gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen als u een andere reactie achterlaat. Deze cookies gaan een jaar mee. Als u onze inlogpagina bezoekt, plaatsen wij een tijdelijke cookie om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd wanneer u uw browser afsluit. Wanneer u inlogt, stellen wij ook verschillende cookies in om uw inloggegevens en uw schermweergavekeuzes te bewaren. De aanmeldingscookies blijven twee dagen bewaard en de cookies voor schermopties gaan een jaar mee. Als u "Onthoud mij" selecteert, blijft uw aanmelding twee weken bewaard. Als u uitlogt uit uw account, worden de inlogcookies verwijderd. Als u een artikel bewerkt of publiceert, wordt een extra cookie in uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en geeft alleen de post-ID aan van het artikel dat u zojuist hebt bewerkt. Het vervalt na 1 dag. Ingesloten inhoud van andere websites Artikelen op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijv. video's, afbeeldingen, artikelen, enz.). Embedded content van andere websites gedraagt zich op precies dezelfde manier alsof de bezoeker de andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking door derden insluiten en uw interactie met die ingesloten inhoud volgen, inclusief het volgen van uw interactie met de ingesloten inhoud als u een account hebt en bent ingelogd op die website. Met wie wij uw gegevens delen Als u een wachtwoord reset aanvraagt, wordt uw IP-adres opgenomen in de reset e-mail. Hoe lang we uw gegevens bewaren Als u een commentaar achterlaat, worden het commentaar en de metadata ervan voor onbepaalde tijd bewaard. Dit is zodat we vervolgcommentaren automatisch kunnen herkennen en goedkeuren in plaats van ze vast te houden in een moderatiewachtrij. Voor gebruikers die zich op onze website registreren (indien van toepassing), slaan wij ook de persoonlijke informatie op die zij verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie op elk moment inzien, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen veranderen). Websitebeheerders kunnen die informatie ook zien en bewerken. Welke rechten u hebt op uw gegevens Als u een account hebt op deze site, of opmerkingen hebt achtergelaten, kunt u verzoeken om een geëxporteerd bestand te ontvangen van de persoonsgegevens die wij over u bewaren, met inbegrip van alle gegevens die u aan ons hebt verstrekt. U kunt ook vragen dat wij uw persoonlijke gegevens wissen. Dit geldt niet voor gegevens die wij verplicht moeten bewaren voor administratieve, juridische of veiligheidsdoeleinden. Waar we uw gegevens naartoe sturen Reacties van bezoekers kunnen worden gecontroleerd door een geautomatiseerde spamdetectieservice.
Save settings
Cookies settings