Nieuwsbrief oktober!
Een nieuwe site? |
Daar was het wel weer tijd voor!Onze ‘oude’ site dateerde nog uit 2012 en paste niet meer bij ons bedrijf! Het werd tijd voor een nieuwe, moderne en complete site! Bekijk hem hier! En nu verder? Ja absoluut! Er komt een webshop aan, iets wat al een aantal jaar bij ons op de agenda heeft gestaan. Deze wordt nu eindelijk gerealiseerd!Eind oktober mogen wij hiervan ‘het lintje doorknippen’! |
Vergeten groenten! Op ons land telen wij unieke vergeten groenten! Groenten die ontzettend lekker zijn, maar toch in de vergetelheid zijn geraakt. Ontzettend zonde natuurlijk!Zo hebben wij pastinaken, gele winterpeen, palmkool en aardperen!Ontdek deze groenten in onze winkel en breng ze samen met ons terug de moderne keuken in! Benieuwd hoe je hier mee een lekker gerecht op tafel zet? Onderaan deze nieuwsbrief hebben wij enkele recepten staan! |
Biologische pompoenen Van ons eigen land hebben we ook eetbare bio pompoenen!Met pompoenen kun je alle kanten op, omdat het niet echt een sterke, uitgesproken smaak heeft. Je kunt er een heerlijke soep van maken, toevoegen aan een roerbakgerecht, een stoofpot van maken, door de risotto, of pompoentaart maken, pompoenbrood noem maar op.Pompoenen bevatten veel vitamine C, wat goed is voor de weerstand, maar ook andere vitaminen en mineralen. En weinig calorieën. |
Recepten |
Tajine met rundvlees, pastinaak en zoete aardappel |
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 400 gr stooflappen Ras-El-Hanoutzout en peperolijfolie 2 rode uien 3 tomaten 1blik. tomatenblokjes met sap 1 rode peper 3 knoflooktenenpaar zoete aardappels 2 pastinaken 1 winterwortel 1/2 groene paprika1 gele paprika 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden 1/2 pot groene olijven1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen. Hoe ga je te werk? schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof. Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in grote stukken. Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om. Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees. Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje. Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij. En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven.Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander. |
Stamppot pastinaak met champignon uienstoof |
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 gr. geschilde aardappelen 400 gr. geschilde pastinaak 30 gr. roomboter 100 ml. volle melkzout & peper 2 el. zonnebloemolie2 el. bakboter 250 gr. champignons2 rode uien 3 tenen knoflook1/2 el. fijngehakte tijm 2 el. zoete balsamico bv. dadel/vijgen 200 ml. groentebouillon1 1/2 el. maïzena 2 el. peterselie Hoe ga je te werk? Schil de aardappelen en pastinaak. Zet de pastinaak in een pan met water en de aardappelen in een andere pan met water. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater van beide pannen. Breng beide aan de kook en zet het vuur zachter. Kook ze tot ze gaar zijn. Snij de champignons in partjes van 4. Maak de ui schoon en snij de ui ook in partjes. Maak de drie tenen knoflook schoon. Zet een ruime hapjespan op het vuur en verhit hier de olie en boter in. Zet de pan daarna op half vuur. Doe hierin de champignon, rode ui, knoflook en de fijngehakte tijm. Bak het even aan tot de ui en champignons een kleurtje krijgen. Let wel op dat je ze langzaam bakt zodat de ui niet verbrand. Voeg hier de 2 el. zoete balsamico aan toe en de groentebouillon. Stoof het geheel ongeveer 20 minuten zodat de smaken goed vrijkomen. Laat het vocht tot de helft inkoken. Giet de aardappelen en pastinaak af als ze gaar zijn. Doe de aardappel en pastinaak samen in één pan. Voeg de roomboter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een mooie puree en breng het op smaak met zout. Je stamppot is klaar. Maak van de maïzena en het water een egaal papje door het met je vinger goed door elkaar te roeren. Voeg het papje toe aan de champignon uienstoof en laat het even doorkoken zodat de maïzena gaat binden. Proef of het op smaak is of dat je nog wat zout en peper wilt toevoegen.Hak de peterselie fijn. Serveer de stamppot pastinaak met de champignon uienstoof. Garneer af met wat gehakte peterselie voor meer kleur. |